Competitie

De KNLTB competitie bestaat uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor ervaren spelers en voor iedereen daar tussenin.
Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past!

Tijdens de KNLTB competitie speel jij samen met jouw team op zeven speeldagen tegen de andere teams uit de poule. Tussen begin april en begin juni is dit in de voorjaarscompetitie en tussen begin september en eind oktober in de najaarscompetitie. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen.

Voor het wedstrijdschema van de dames,- heren,- en gemengd competitie verwijzen wij je naar de site van de KNLTB.

Bij een thuiswedstrijd zijn de banen vanaf 18.30 uur bezet.

In het voor- en najaar spelen wij de laatste paar jaar mee op dinsdagavond (dames dubbel), woensdagavond (heren dubbel) en vrijdagavond (gemengd dubbel). Maar de KNLTB biedt ontzettend veel competitievormen aan. Tijdens de inschrijfmomenten krijg je van ons een overzicht toegestuurd van de beschikbare competities in onze regio. Je kan de inschrijving per team aanvragen bij de VCL van onze club. Er kunnen bij ons, omdat we 2 banen hebben, maximaal 2 teams per avond competitie spelen. De kosten om mee te doen zijn € 80,00 per team. De ballen worden verstrekt door de club en zijn daarna voor jullie. Je mag in meerdere teams tegelijk spelen en er mag ingevallen worden.

Heb je geen team maar wil je graag meedoen, laat het even weten!

Als je vragen hebt dan kan je contact opnemen met Astrid.
tennis@sc-boornbergum80.nl