ZO1 wint van De Walden

BOORNBERGUM – Het weer was niet goed. Het aantal buien meer dan de doelpunten en de kansen. Maar Boornbergum won wel met 3-0 van De Walden.

Eigenlijk zou daarmee alles gezegd zijn. Echter dat is toch wat te kort door de bocht. Sc Boornbergum ’80 kende vanmiddag een ‘pikstart’. Binnen 3 minuten lag de bal in het netje. Op ca 25 meter afstand tot de goal kreeg sc Boornbergum een vrije trap. Met een klein stuitje plaatse Jochem Veenje de bal keurig in de benedenhoek: 1-0. Gesteund door dit vroege doelpunt plooide Boornbergum iets terug. De Walden had even wat meer balbezit en begon ook druk te zetten. In de 8e minuut leidde dit tot een gevaarlijke corner die prima ingekopt werd, doch keeper Maarten Elverdink redde uitstekend. Daarna gebeurde er eigenlijk niet zoveel. Er was veel strijd en inzet maar goed voetbal was er amper. Beide teams leden te makkelijk en te snel balverlies. Het spel golfde dan wel op en neer maar grote kansen bleven uit. Lars Tjeerdsma zag een kopbal ruim over gaan. Uit een corner in de 22e minuut kopte Joey Vermaning, hoog boven zijn tegenstanders uittorende, naast. In de 37e minuut was er nog een kansje voor Cornelis Bosma. De aanvallen van De Walden werden vrij eenvoudig verdedigd door Boornbergum en anders wist Elverdink de bal wel uit de lucht te plukken.

Na rust wel een feller De Walden. Het leverde in de 47e minuut even wat hectische momenten op voor de goal van Boornbergum. 6 minuten later moest Elverdink even vol aan de bak toen het even wat mis ging bij Boornbergum. Tot tweemaal toe redde hij uitstekend op inzetten van De Walden. 2 minuten later, we schrijven de 55e minuut volgde uit een corner een ware scrimmage voor het doel van de Walden. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Henk Kort die de 2-0 binnen tikte. Het spel werd er vervolgens niet beter op. Net zoals het weer. Talrijke buien teisterden de Kampslach. Toch kreeg De Walden nog een levensgrote (en laatste) kans. Nog geen minuut na het doelpunt van BB kwam De Walden vrij bij de 2e paal. De speler prikte de bal alsnog naast en kwam Boornbergum met de schrik vrij. Het bleef verder rommelig van beide kanten. De inzet en wil was er wel, maar de uitvoering liet ver te wensen over. In blessuretijd besliste Boornbergum de wedstrijd definitief, door in andermaal een rommelige situatie de 3-0 aan te tekenen. Mark Russchen stond op de juiste plaats om uit te halen.

Conclusie achteraf was, de drie punten zijn binnen, daar gaat het om. Op naar volgende week zondag. Dan staat de derby in Drachten tegen ONB op het programma, aanvang 14.00 uur. Boornbergum gaat daar dan heen als koplopers doordat MKV ’29 verloor.

Bron: Smelne Sport 

Woensdag 1 juni 2022 Algemene Leden Vergadering