Lees onze nieuwsberichten voor de meest actuele regels rond corona en lockdown.

ZO1 wint opnieuw en blijft ongeslagen!

BOORNBERGUM – sc Boornbergum ’80 wist vanmiddag andermaal 3 punten toe te voegen aan haar totaal. Slachtoffer werd het Leeuwarder Nicator.

Het was een wedstrijd waarin soms de emoties wat opliepen, doch scheidsrechter Brussaard wist uiteindelijk alles in goede banen te leiden. Het was ook niet direct een hoogstaande wedstrijd.

De eerste helft was sc Boornbergum ’80 wel licht de bovenliggende partij. Het eerste gevaar was wel van Nicator doch een inzet ging voorlangs. Boornbergum kreeg in de 6e minuut een vrije trap die naast ging. En in de 7e minuut was een schot van Silas van Dijk een prooi voor keeper Maarten Elverdink. De eerste echt grote kans was voor Boornbergum toen Ovaldo van Gils kon opstomen. Hij stuitte echter op doelman Sander Kreeft (13e minuut). 3 minuten later viel de 1-0. Een vrije trap van Bjorn Schilder werd hard binnengekopt in de bovenkruising door Mark Russchen, die prima voor zijn belager kwam. Daarna had Boornbergum het betere van het spel . Nicator kwam er maar moeizaam uit, mede doordat BB snel druk zette. Nicator had daar niet echt een antwoord op behalve om dan soms de lange bal te hanteren. Dit had geen echt succes. In de 20e minuut weer een goede kans voor BB. Op een dieptepasje liet Ruschen de bal handig lopen voor Ovaldo van Gils. Nu schoot hij voorlangs. Op het halve uur een tweetal inzetten van Nicator maar ruimschoots over en Elverdink brachten geen doelpunt. Ook en vrije trap van Nicator van Abdel Abourabib had geen succes. En in de slotseconde ging een volley van Sillas van Dijk ruim naast.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

In de rust werden profetische woorden gesproken. Nr. 5 van Nicator zou de eindstreep niet behalen. En dat werd bewaarheid in de 62e minuut moest hij met zijn 2e gele kaart vertrekken. Daarvoor was er eigenlijk nog niet zo veel in het veld gebeurt, behalve veel kleine overtredingen en irrataties over en weer. In de slotfase van de eerste helft scheidsrechter ook al opstootje tot bedaren gebracht. Enigste wapenfeit was eigenlijk een prima schot van Jelmer de Boer dat een prooi was voor Kreeft. Boornbergum profiteerde echter na de rode kaart van Nicator snel. Nicator kreeg de bal niet weg waarna deze voor de voeten van Jochem Veenje bleef liggen. Hier wist hij wel raad mee. Al raakte hij de bal niet vol. Maar omdat Kreeft ook op het verkeerde been stond, was het 2-0. Daarna had Boornbergum het soms wel lastig tegen de 10 man. Grote kansen waren er niet direct voor de gasten. Behalve in de 75e minuut toen invaller Marcel Erenstein Fouad Sedki vrij zette voor Elverdink. Die redde prima met de voet. Aan de andere kant verzuimde Boornbergum om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Invaller Hans Wils stuitte in de 72e minuut op de keeper en schoot in de 74e minuut ruim over. Gepruts in de defensie van Boornbergum zorgde ervoor dat Erenstein een kans kreeg doch deze joeg de bal over de goal. Dat deed even later Pascal Wagenaar ook toen deze alleen op Kreeft kon afgaan. Veel te ongeduldig schoot hij te vroeg, te wild ruim over. Ook een kopbal van Jeroen Pultrum uit een corner verdween naast het doel.

Al met al een zware, maar wel verdiende, winstpartij voor Boornbergum dat medekoploper blijft. Ook al omdat De Wilper Boys een 1-0 achterstand om te buigen wist naar een 2-1 winst. De periodetitel is daarmee nog niet vergeven. SC Boornbergum speelt volgende week de inhaalwedstrijd tegen Langweer. De Wilper Boys speelt de inhaalwedstrijd tegen ONB op zondag 19 januari 2019

Verslag: Smelne Sport

Foto’s: Eize Hoekstra