Lees onze nieuwsberichten voor de meest actuele regels rond corona en lockdown.

Langweer maakt het Boornbergum ZO1 lastig, maar tevergeefs!

Sc Boornbergum’80 – VV Langweer 1

Zondagmiddag stond de wedstrijd tussen beide teams weer op het programma welke ook meerder malen in de vijfde klasse is gespeeld. Het werd altijd lastig voor Sc Boonrbergum’80.

Boornbergum zette geruim de hele eerste helft vol druk op de tegenstander, omdat ze op jacht waren naar vele doelpunten gezien dit een grote kans op de eerste periode kon opleveren. In de 22e minuut gaf Foeke Meetsma een mooie steekpass over de verdediging heen op Jochem Veenje, die de keeper uitspeelde en daarna de bal in het doel tikte, 1-0. Boornbergum besloot om zo door te gaan en kreeg kans op kans om te scoren, maar het bleef onbenut tot Pascal Wagenaar dan na een goede actie de 2-0 inschoot. In de 42eminuut ontving Langweer een vrije trap en deze werd verlengd en kwam ‘gelukkig’ voor de voeten van de speler van Langweer 2-1, tevens ruststand.

Na rust had Boornbergum het eerste kwartier alles onder controle en maakte Bjorn Schilder de 3-1 door een doelpunt te scoren direct uit een corner. Vervolgens kwam Langweer opnieuw op een gelukkige wijze tot 3-2. Het werd een spannende slotfase met weer grote mogelijkheden voor Boornbergum, maar zag ook nog een bal op de paal voor Langweer stuiten. Toch zijn opnieuw de 3 punten bij te schrijven voor Boornbergum en bezit het momenteel de koppositie in de vierde klasse na 8 speelronden met 8 overwinningen.

Volgende week speelt Sc Boornbergum’80 uit tegen VV de Walden. Hopelijk zien we u dan ook onze jongens supporten. Tot dan!