Per heden zijn sportpark en kantine weer open. Wil je weten hoe we hiermee omgaan? Lees dan het gebruiksplan.

Eerste bekerwedstrijd ZO1 eindigt in een gelijkspel

Het werd een aantrekkelijke partij waarbij beide tegenstanders weinig voor elkaar onder deden. Boornbergum had misschien optisch een licht overwicht en iets meer balbezit, maar de beste kansjes waren aanvankelijk voor Akkrum. Maar gelegenheids doelman Wobbe Bouman was attent en had een tweetal goede reddingen op pogingen van Akkrum. Boornbergum was enkele malen gevaarlijk uit scherpe corners. Akkrum loerde iets meer op de counter, daarmee gebruik maken van de twee snelle voorwaartsen. In de 38e minuut had men daarmee bijna succes doch Bouman kwam op tijd zijn goal uit. In de slotminuut nog een grote kans voor Akkrum. Het schot was echter voor Bouman.

Doelpuntenregen na rust

Na de rust begon Boornbergum het sterkst. Invaller Mark Jan Haanstra was echter tweemaal niet succesvol. Akkrum stelde daar een wild schot ruim over tegenover. In de 61e minuut begon het te regenen. Doelpunten wel te verstaan. Want binnen 11 minuten vielen 5 doelpunten. Een grabbelende Bouman zorgde ervoor dat Akkrum op 0-1 kwam in de 61e minuut. 2 minuten later lette de defensie van Boornbergum even niet op en vanuit een lastige hoek kwam Akkrum op 0-2.

3 minuten later viel de aansluitingstreffer. Uit een corner kopte Jochem Veenje de 1-2 binnen. Vervolgens schoot Foeke Meetsma net over. Balverlies op het middenveld in de69e minuut leidde de 1-3 voor Akkrum in. De verdediging stond op het verkeerde been en het schot van Akkrum was onhoudbaar voor Bouman in de verre hoek. Maar in 72e minuut was daar wederom de aansluiting. Een ongelukkige handsbal leverde een strafschop op die door Henk Kort werd verzilverd. In de 80e minuut Akkrum de wedstrijd cadeau te krijgen van Boornbergum. Bjorn Schilder kopte verkeerd terug. De akkrumer spits schrok hier waarschijnlijk zo van dat hij vrij voor de goal ruimschoots overschoot. Boornbergum bleef dus in leven. En profiteerde daarvan. In de 82e minuut haalde Jochem Veenje op rand zestien hard uit, de akkrumer doelman daarmee verrassen: 3-3. Akkrum drong daarna meer aan en kreeg nog zeker 3 grote mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een schot ging net over en in blessuretijd belandde een kopbal uit een corner op de lat en een fraai schot verdween net naast de kruising. Tussendoor had invaller Jan Adema nog de vuisten van de Akkrumer doelman getest. Het bleef dus bij 3-3.

Bron: Smelne Sport