Per heden zijn sportpark en kantine weer open. Wil je weten hoe we hiermee omgaan? Lees dan het gebruiksplan.

Boornbergum wint na uitstekende eerste helft met 6-1 van Aengwirden

Zondag 8 september stond de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander van vandaag: Aengwirden. 

Boornbergum begon voortvarend. Binnen 30 seconden lag de bal al achter de doelman van de tegenstander. Pascal Wagenaar werd diep gestuurd en oog in oog met de doelman ronde hij koelbloedig af. In de 7e minuut werd het 0-2. Ovaldo van Gils begon aan een korte solo, eenmaal in de 16 aangekomen schoot hij de bal onhoudbaar in de rechter benedenhoek. Voor Ovaldo betekende dit zijn eerste goal voor het vlaggenschip van Boornbergum. Er zullen ongetwijfeld meer volgen voor de van Bakkenveen overgekomen middenvelder/buitenspeler. Voor Boornbergum was de vroege comfortabele voorsprong nog lang niet genoeg. Aengwirden werd voortdurend onder druk gezet en er werd goed gecombineerd op het middenveld.

In de 12e minuut werd Pascal Wagenaar werd weer vrij voor de keeper gezet en ronde wederom keurig af, 0-3. Na een minuut of 25 werd Jochem Veenje diep gestuurd door Ovaldo van Gils en de keeper van de tegenstander trok aan de handrem met een penalty als gevolg. Deze werd benut door gelegenheidskeeper Joey Vermaning (keepers Maarten Elverdink en Wobbe Bouma hadden andere verplichtingen). Na een half uur maakte Pascal zijn hattrick compleet door op bijna identieke wijze de 0-5 aan te tekenen. 2 minuten later ontving Jochem de bal in het 16 meter gebied, waarna hij de keeper kansloos liet met een hard schot in de linker onderhoek. Ruststand 0-6.

Boornbergum speelde uitstekend en Aengwirden had weinig tot niets in te brengen. 45 minuten lang werd er gevoetbald op de helft van de tegenstander met 6 goals als gevolg.

Na rust werd het allemaal wat gezapig. Roy Melein (overgekomen van vv Jubbega) maakte zijn debuut voor het vlaggenschip en verving Bjorn Schilder. Ook Jan Adema kwam in de ploeg voor Jochem Veenje. Boornbergum kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar was niet scherp voor de goal. Roy Melein schoot na een minuut of 60 hard van uit de 2e lijn, maar de keeper van Aengwirden redde uitstekend. Jelmer de Boer zag zijn kopbal ook niet in het doel verdwijnen en ook Henk Kort verzuimde 2 maal te scoren. Ook Aengwirden begon door onoplettendheid wat kansen te creëren. In de 87e minuut konden ze dan ook de eretreffer noteren. Eindstand 1-6. Al met al een zeer goede eerste helft waarbij de tegenstander zoek werd gespeeld. Met een 0-6 ruststand verzuimden we door te drukken en daardoor meer doelpunten te maken. Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd tegen De Blesse. Bij winst is er een kans dat we overwinteren (afhankelijk van resultaat bij Akkrum-Aengwirden)

 

Geschreven door: Joey Vermaning