Algemeen

Het beleid van het jeugdvoetbal binnen onze vereniging is vooral gestoeld op de sociale inslag, dit neemt niet weg dat we natuurlijk ook voor prestatie gaan. Ons beleid staat in het jeugdplan wat nu 3 jaar oud is en prima voorziet in de mogelijke problemen die opgelost moeten worden. Zo kunnen we terugvallen op dit plan mochten we er op het sociale of prestatie vlak niet uitkomen, het verleden heeft bewezen dat het werkt.

Onze doelstelling binnen de jeugdafdeling is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met een team sport. Dit is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van zowel jonge als oudere kinderen. Verder willen we graag dat de leiders, trainers en spelers veel plezier beleven aan hun hobby, het bestuur probeert de voorwaarden te scheppen om dit te realiseren.

De prestatie zijn nog niet belicht, maar natuurlijk gaan we als club natuurlijk voor de hoogste plaats in de competitie. Door middel van een trainings opbouw programma bij de gehele jeugdafdeling, genaamd Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland (VTON), wordt er spelenderwijs aangeleerd hoe je moet voetballen. Net als vele andere (prof)clubs werken we hier al een aantal jaren mee en de trainers en spelers zijn erg positief over VTON. Voor vragen over VTON kun je terecht bij Jan Sjoerd Vaartjes.